2017. november 22., szerda

Illatos, narancsos dekorációk

A narancs, a fahéj, a szegfűszeg, a csillagánizs mind-mind karácsonyhoz kapcsolódó illatok. De miért várnánk karácsonyig? Akár már most elkészíthetjük szárított narancskarikás dekorációnkat, feldobva esetleg fűszerekkel, hiszen borongós téli napokon, hideg estéken oly jól esik finom illatuk. A látványról már nem is beszélve. 
Ha szárított narancskarikákat szeretnénk ehhez használni, azt beszerezhetjük virágkellékesnél, hobbi boltokban, de ha kellő türelemmel rendelkezünk, mi magunk is elkészíthetjük. Lényeg, hogy gerezdekre merőlegesen szeleteljük fel, ne túl vastagra, úgy 3-4 milliméteresre. Itassuk fel a szeletekről a nedvességet, és egy fémtálcán sütőpapíron tegyük a meleg radiátorra. Rendszeresen forgassuk, hogy ne pöndörödjön fel. Eltart néhány napig, de jutalmunk a végeredmény mellett a közben szálldosó illat is.
Persze, ha nem szeretnénk szeleteléssel, szárítással bíbelődni, felhasználhatjuk egészben is narancsainkat (már amit épp nem falunk be) az oly jól ismert hagyományos módon, azaz szegfűszeggel megtűzdelve. Nem túl kézkímélő, ám rendkívül változatos mintákat hozhatunk létre.

Orange Christmas Decor Ideas


Érdemes nézelődni:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...