2015. január 19., hétfő

Dekupázs bútorra

Imádom a dekupázs technikát, hisz segítségével oly sok tárgyat lehet feldobni, újjá varázsolni, a legapróbb kavicstól egészen a bútorokig. Bizony, még bútorokat is. Ehhez számos anyagot használhatunk: szalvétát, rizspapírt, dekupázs papírt vagy színes csomagolópapírt, újság- vagy kottapapírt, scrapbook papírt, esetleg textilt. 
A technika ugyanaz, mint bármely más tárgy esetén. A szalvétának csak a legfelső rétegét használjuk; szalvétát, rizspapírt csak felülről kenjük át ragasztóval; dekupázs papírt, csomagoló papírt, újság- és kottapapírt a minta kivágása után, a ragasztás előtt áztassunk picit vízbe, s a papír hátulját meg a bútort is kenjük be ragasztóval, ahová a mintát szánjuk; textilhez van külön dekupázs ragasztó; ha scrapbook papírt használunk, csak annak a hátulját kenjük be ragasztóval, és ha felragasztottuk, simítsuk ki a buborékokat. 
(Dekupázs technikával készült tárgyakat leírással együtt találsz a blogomon itt, itt, itt és itt.) 
Kedv, ötlet és elszántság kérdése csak, hogy milyen anyaggal dolgozunk, és mekkora felületet fedünk be.

Decoupage furniture ideasBútoros ötletek még:2 megjegyzés:

 1. Gyönyörűek!

  Ilyeneket szeretnék én is készíteni..na jó, valami halvány hasonlóságot , majd egyszer valamikor, ha sokat tanultam :)

  Üdv Tusa Györgyi :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Györgyi! Érdemes belevágni, mert a tanulás legjobb módja az alkotás maga, a sikerélmény meg szárnyakat ad. Célszerű kisebb darabokkal kezdeni, s aztán ha megjön az étvágy... Üdvözlöm ezúton is.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...