2013. december 3., kedd

Nyakláncok fagolyókból

Fagolyók sokféle méretben kaphatók kézimunka- vagy hobby boltokban és főleg rendkívül sokféleképpen dekorálhatóak. Ahhoz, hogy nyakláncot készítsünk belőlük, nem is kell különösebb kézügyesség és túl sok eszköz sem. Felhasználhatjuk őket eredeti színükben, de festhetjük is, sőt kombinálhatjuk fémmel, textillel. Fűzhetünk csak pár gyöngyöt egymás mellé, de készíthetünk többsoros nyakláncot is. Az eredmény pedig egy (vagy több) mutatós, ötletes, egyéni, modern és divatos ékszer lesz, ami ajándéknak is kiváló. 

Ötletek festéshez
Érdemes akrilfestéket használni, mert könnyű vele dolgozni, sok szép színben kapható és vízállóra szárad. A száradás idejére tűzzük fel a fagolyót egy hurkapálca vagy szívószál végére. Ha csak a golyó egy részét szeretnénk lefesteni, a szabadon maradó részt ragasszuk le maszkoló szalaggal, így biztosan egyenes lesz festésünk vonala (már ha ez a célunk). Egyszerűbb megoldás, hogy festékbe mártjuk a színezendő részt.

Ötletek felfűzéshez
Ehhez használhatunk bőrszíjat vagy bőrhatású szíjat, szaténszalagot, textilcsíkot. Szalag vagy textilcsík esetén szükségünk lehet egy olyan tűre, amin át tudjuk fűzni a textilt, s annak segítségével húzzuk át a golyón. Az ékszer jellegéből adódóan nincs feltétlenül szükség kapocsra, megfelelő a csomó vagy a masni is.

DIY wooden bead necklaces


 


Ha szeretnél saját magad ajándékokat készíteni, ezekből is csemegézhetsz:
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...