2013. november 29., péntek

Festett befőttes üvegek

Üres befőttes üveg minden háztartásban akad, ez pedig remek alapanyag az alkotáshoz. Kis festékkel, némi ötlettel fűszerezve a legegyszerűbb formájú üveg is új életre kelhet, s vonzó, egyedi külsőt kaphat. Használhatjuk mécsestartónak vagy vázának, de bármi mást is tarthatunk benne. És természetesen nagyszerű ajándék is lehet.

Painted mason jars

Ezekhez a mesés keletet idéző mécsestartókhoz a befőttes üvegeken kívül üvegfestékre és kontúrfestékre van szükség. A megtisztított üvegre kívülről kontúrfestékkel rajzoljuk (pöttyözzük) fel a mintát, majd ha ez megszáradt belülről fessük át az üveget. (Ezt legegyszerűbben festékes szivaccsal tehetjük meg.)

via 


Ehhez az aranyló vázához ragasztószalagra és festéksprayre lesz szükség. A megtisztított üveg azon felületét, melyet átlátszóan szeretnénk hagyni, tekerjük be ragasztószalaggal, majd a szabadon maradt felületet fújjuk le az arany festékkel.

via 


Ezek a mutatós üvegek nagyon egyszerűen elkészíthetőek. A befőttes üvegeken kívül csupán különböző színű 3D-s festék szükségeltetik hozzá. Segítség, ha fehér papírra megrajzoljuk a mintát, s az üveg belsejébe tesszük. Innen már nincs is más dolgunk, mint a festékkel pöttyözve az üvegen is kialakítani a mintát.
 
via 


Egyéb, könnyen elkészíthető ajándékötletek:

Festett vázák ajándékba
Gyertyatartó ajándékba - egyszerűen és természetesen díszítve
Fessünk fakanalat ajándékbaNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...